Mellnagyobbítás árak

A mellnagyobbítás áráról és árképzéséről – mivel a legkeresettebb műtétről van szó – ebben a rovatban adok részletesebb magyarázatot. A legfontosabb tudnivaló, hogy alapvetően kétféle mellnagyobbításról beszélünk. Az első csoportba tartoznak azok az esetek, amikor a mell az anyaság, a nagy testsúlyváltozás, az emlő betegsége vagy sérülése, vagy fejlődési rendellenessége, illetve egyéb ritka ok miatt károsodott. A műtét célja az említett állapotokban a mellek helyreállítása, korrekciója, megújítása, pótlása, képzése, gyógyítása. Természetesen nagy esztétikai tartalommal bír az ilyen javallatú mellnagyobbítás. Ez plasztikai sebészeti, orvosi diagnózis, de ebből következik, hogy ezek után a mellnagyobbítások után nem kell ÁFA-t fizetni. Természetesen a felhasznált mellimplantátumok és segédeszközök általános forgalmi adóját meg kell fizetni.

A tisztán esztétikai, szépészeti mellnagyobbításról akkor beszélhetünk, amikor röviden kifejezve a lényeget: egy szép mellű és egészséges páciens szeretne még nagyobb kebleket. Ez esetben a mellnagyobbítás díját képező összes tétel, szolgáltatás (a műtétet végző orvos munkadíja, az ápolás, az altatás, a kontroll vizsgálatok, stb.) után meg kell fizetni a 27% ÁFA-t.

Azt, hogy egy mellnagyobbítás melyik csoportba tartozik, a plasztikai sebész szakorvos határozza meg a konzultáció során. Ez egy orvosi és egy adózási kérdés is egyben. A besorolás lényege, hogy az emlő betegségcsoportban a részben vagy teljesen TB finanszírozott beavatkozás kódja hozzá van rendelve a konkrét betegség (BNO) kódhoz. Ilyen esetekben a mellnagyobbítás, vagy másféle mellplasztika sem minősül esztétikainak.   

Mi következik a fentiekből? Az, hogy kétféle árral találkoznak a hölgyek.

A Kelemed Plasztikai Sebészeten  a gyógyító-helyreállító mellnagyobbítás már 799.000 Ft-tól elérhető. Ugyanennek a csomagnak a teljeskörű 27% ÁFA-t tartalmazó bruttó ára kb. 200.000 Ft-tal magasabb, azaz kb. 990.000 Ft feletti összegről beszélünk.

A Kelemed Plasztikai Sebészet a következő mellimplantátum gyártmányok és típusok beültetését vállalja. Az árak all inkluzív csomagárak!

 

MENTOR (sima és mikrotexturált fal)                                                999.000 Ft-tól*

 

MOTIVA (sima és nanotexturált Silksurface fal)                                799.000 Ft-tól*

 

Polytech (sima és finoman mikrotexturált fal)                                  899.000 Ft-tól*

 

Szakmailag nagyon erősen indokolt esetben Polytech mikropoliuretán (MPU) felszínű mellimplantátumot is beültetünk. Díja:                           1.100.000 Ft-tól*

*gyógyító-helyreállító-korrekciós mellnagyobbítás, teljeskörü 27 % ÁFA nélkül

** a tájékoztatás nem teljes körű (sokféle és ritka eset miatt)

Budapest & Pécs, 2019.08.26.

Kérdése van? Kérem írja meg a kelemed@kelemed.eu e-mail címre!

Időpont kérés (hétköznap 9-21 óra között):   +36 30 99 35 379

Dr. Kelemen Ottó Ph.D. plasztikai sebész,

a Kelemed Plasztikai Sebészet vezetője

Időpontkérés:A Küldés gombra való kattintással elfogadja és tudomásul veszi az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, valamint hozzájárul a fent megadott adatai kapcsolatfelvétel céljából történő adatkezeléséhez.