Mellplasztika info

Az alábbiakban a Kelemed Plasztika, azaz Dr. Kelemen Ottó Ph.D. plasztikai sebész főorvos mellplasztika tájékoztatása olvasható (a mellplasztikák folyamata, a konzultációtól a műtét előtti kivizsgáláson és a műtéten át a teljes gyógyulásig).

Első lépés a konzultáció, ill. a konzultációk, mert 2-3 konzultáció hasznos a páciensek számára. Megismerhetik a plasztikai sebészeket és össze tudják hasonlítani a műtéti terveket, az árakat,a körülményeket, mindent ami fontos a kezelő orvos személyének kiválasztásához.

Mellplasztika info: a konzultáció folyamata

 • a személyes adatok és az elérhetőségek felvétele/karton nyitás
 • az adatvédelmi nyilatkozat elfogadása
 • az előzmény felvétele (gyógyszerszedés, allergia, dohányzás, műtét, betegség, szülés/szoptatás, hízás/fogyás, menstruáció, sport)
 • a vizsgálat és a mérés
 • a mellimplantátum próba
 • a heg/ek helyének és nagyságának bemutatása
 • a műtéti terv/alternatív műtéti tervek
 • a műtéti kivizsgálás (nyomtatványon jelzem a szükséges vizsgálatokat)
 • a műtéti szövődmények ismertetése
 • tájékoztatás a gyógyulásról (időtartam, utasítások, kontrollok, utókezelés)
 • a műtéti all inclusive díj meghatározása és magyarázata
 • végül a konzultációs lelet, az útmutató, a prospektus/ok és lelettartó átadása
 • azonnali döntés esetén műtéti előjegyzés, 10 % foglaló megfizetésével

A konzultáció kisebb, helyi érzéstelenítéses műtétek esetében 20-30 percig tart, az altatásos egynapos sebészeti műtétek esetében 45-60 percet vesz igénybe. Ritkán, bonyolult és szövődményes esetekben 1 órát is meghaladhatja. Emiatt nem ingyenes! De a konzultáció díja beleszámít az all inclusive műtéti díjba.

Mikor lehet természetes vizekben fürdeni mellplasztika után?

Mellplasztika info: vizsgálatok

A következő lépés a testre szabottan előírt műtét előtti vizsgálatok elvégzése. Meghatározott esetekben és aktív TAJ szám birtokában térítésmentes. Akinek nincsen aktív magyar eü. biztosítása (TB), kizárólag térítés ellenében tudja elvégeztetni a kivizsgálást. Igény/szükség esetén segítséget nyújtok a kivizsgálás megszervezésében, a Kelemed Plasztikával szerződött magán eü. szolgáltatóknál időpontkéréssel, díj tájékoztatással. Az összes leletet e-mailben kérem a műtét előtt 3-4 nappal elküldeni a kelemed@kelemed.eu címre. Ritkán előzetes altató orvosi vizsgálatra szükség lehet, ezt Önökkel és az aneszteziológus kollégáimmal egyeztetve szervezem meg.

Mellplasztika info: műtétek helye

Az ambuláns, helyi érzéstelenítéses műtétek helye: 1137 Budapest, 13. kerület, Újlipótváros, Szent István park 17. (földszinten balra). Kérem, hogy a műtétekre a megadott időpontban pontosan érkezzenek. Kérem, hogy sokkal korábban se érkezzenek meg, mert még az előző műtét folyamatban lehet. A műtét után pihenés, jegelés, megfigyelés történik minden esetben. Kísérővel távozhatnak kb. a műtét vége után 45-60 perccel (a műtéttípusától függően). A melltartójukat ne felejtsék elhozni.

Az egynapos, altatásos műtétek helye: 1025 Budapest, 2. kerület, Pasarét, Szilágyi Erzsébet fasor 107. (a Lupény utcai sarkon). Kérem, hogy éjféltől ne egyenek egy morzsát se, ne igyanak egy kortyot se. Ha tartósan gyógyszert szednek, annak a bevételéről korábban utasítást kaptak tőlem. A műtét előtti 4-5 nap során kizárólag szappannal tisztálkodjanak, ne használjanak tusfürdőt, testápolót vagy kozmetikumot a mellek bőrére. Távozás a magán klinikáról másnap délelőtt, kontroll vizsgálat, cső eltávolítás és kötéscsere után. Ekkor adom fel a melltartót és a pántot is. Zárójelentést kapnak 2 példányban, mellimplantátum garancia kártyát, a szükséges gyógyszerek receptjeit, továbbá minden utasítást (mit szabad, mit tilos és mit kell tenniük).

Az ellenőrző vizsgálatok időpontját az eset (a műtét és a páciens) jellemzője alapján határozom meg, mindig konkrét idősávot adok meg. Elérhetőségem folyamatos mobil telefonon (további kommunikációs lehetőségek: Viber, sms, hangposta, e-mail, gmail, Facebook messenger).  Bármilyen panasz vagy kérdés esetén kérem, hogy azonnal jelentkezzenek. Az első héten általában egy kontroll vizsgálat történik, a műtét utáni 5-7. nap folyamán.

Mikortól lehet autót vezetni mellplasztika után?

Mellplasztika info: a műtét után

A varratszedés csak a nem felszívódó segédöltések eltávolítására vonatkozik  (a 6-8. napon), mert minden más varrat felszívódó varróanyaggal történik. A hegkezelés módjára és időtartamára pontos utasítást adok. A hegek után követése több hónapig, akár fél éven túl is szükséges lehet.

A gyógyulás későbbi, a 4. hét utáni folyamán, panaszmentes állapotban a kontrollok 2 hetente történnek, de ez esettől és mellplasztika típustól függően változhat. Az utolsó ellenőrző vizsgálat és az „utána fotó” elkészítése 10-12. héten történik általában.

A munkába állásnak és a sport folytatásának az időpontját menet közben tudom pontosítani, mivel a páciens alkata és foglalkozása (szellemi vagy fizikai), a végzett műtét típusa, továbbá a sporttal járó fizikai igénybevétele mind-mind azt befolyásoló adottság.

 

A mellplasztikák (a mellnagyobbítás szilikon mellimplantátummal, a mellnagyobbítás saját zsírral, a mellnagyobbítás egyidejű mellfelvarrással, a hibrid mellnagyobbítás, a mellfelvarrás, a mellkisebbítés, stb.) minden egyes lépése testre, egyénre szabottan történik, nem sablonok és megszokott mozzanatok szerint (például a mell kivizsgálása az életkor és a korábbi mellműtétek, mellbetegségek meghatározta protokollok alapján).

A mellplasztikával kapcsolatos gyakori kérdésekről a „mellplasztika gyakori kérdések„ című rovatban olvashatnak.

Ha ezek után is megválaszolatlan kérdése lenne, kérem írja meg a kelemed@kelemed.eu e-mail címemre!

Dr. Kelemen Ottó