Mellplasztika részletfizetéssel

A gyakori, telefonon és e-mailben feltett kérdések egyike – a mellplasztika ára mellett – az, hogy lehetséges-e a mellplasztika részletfizetéssel. A Kelemed Plasztika nem nyújt, mert törvényesen nem nyújthat részletfizetést. A részletfizetést szabályozó jogszabály ezt tiltja. 2017 decemberéig volt részletfizetésre lehetőség, melyet nem a Kelemed Plasztika, hanem a vele szerződésben álló pénzintézet nyújtott. Az egykori üzleti partnert nem nevesítem, mert elkerülöm a termék megjelenítést! Az említett időpontban a szerződést felmondták, a 2018-tól megváltozott jogi és eljárási szabályozásra hivatkozva.

Új szerződést nem kötöttem sem velük, sem más hasonló szolgáltatást nyújtó pénzintézettel. Ennek két fő oka volt. Az egyik, hogy túl magas THM mutatókat alkalmaztak és a potenciális páciensek számára a mellplasztika ilyen részletfizetési feltételek mellett nem lett volna sem kifizetődő, sem kedvező. Az elutasításom másik oka pedig az volt, hogy nekem kellett volna minden adminisztratív ügyintézést lebonyolítanom, a pácienssel és a pénzügyi partnerrel is.

Hogyan érhető el mégis a mellplasztika részletfizetéssel?

mellplasztika részletfizetéssel - százalékok

Mellplasztika részletfizetéssel: hány százalék kamatot fog fizetni?

Az interneten gyorsan össze lehet hasonlítani a kisebb összegű, szabad felhasználású kölcsönök feltételeit. 2019-ben ilyen típusú hitel már 7 %-os kamattól elérhető, de kérem, hogy figyeljenek a THM-re (= a teljes hiteldíj mutatóra) és a szerződés apró betűs záradékaira is. Több erre a kölcsönnyújtásra szakosodott pénzintézet versenyez egymással.

A másik lehetőség a bankok által folyósított személyi kölcsön. Itt a járulékos költségekre és a hitel lezárás és módosítás feltételeire kell oda figyelni. Véleményem szerint egyes bankok kedvezőbb feltételeket biztosítanak, mint a csak kisebb összegű kölcsönt nyújtó pénzintézetek. A részletfizetések feltételei változhatnak, ezért előre látónak kell lenni egy ilyen pénzügyi döntés meghozatalakor.

Mellplasztika részletfizetéssel – A hitelfelvétel legfontosabb feltételei

 • magyarországi állandó lakóhely
 • hazai bejelentett munkahely
 • legalább 3 hónapos munkaviszony
 • jövedelemigazolás
 • közüzemi számlák bemutatása
 • megfelelő mennyiségű havi jövedelem
 • az ügyfélnek nincsen más hitele
 • kezességet vállaló családtag vagy rokon előny
 • egyéb, pénzintézetenként változó feltétel (pld.: folyószámla nyitás)

Tanácsok a mellplasztikát részletfizetéssel tervező páciensek számára

mellplasztika részletfizetéssel - mérlegeljen

Mellplasztika részletfizetéssel: biztosan megéri? Végül mennyibe fog kerülni? Mérlegelje, hogy mekkora kölcsönt mennyi idő alatt tud biztosan visszafizetni?

 • mérlegeljék a mellplasztika árát (tudni kell hogy a tisztán esztétikai műtétek 27 % ÁFA-t tartalmaznak!),
 • szerezzenek be több műtéti tervet és árajánlatot és hasonlítsák össze azokat a következő szempontok szerint: a szakmai tartalom, a páciens biztonság a két legelső szempont. Ezt kövesse csak az árszínvonal, a szolgáltatások minősége, a szolgáltatáscsomag tartalma, milyen az ár-értékarány?
 • mérlegeljék a mellplasztikával kapcsolatos és lehetséges járulékos költségeket (műtét előtti kivizsgálás, gyógyászati segédeszközök, ellenőrző vizsgálatok, stb.)
 • tervezzék meg előre a felvenni kívánt kölcsön összegét és a törlesztés futam idejét (mekkora összeget tudnak biztonságosan törleszteni és mennyi időre tudnak eladósodni?)
 • a fentiek alapján számítsák ki, hogy a részletfizetés mekkora többlet költséggel jár és végül mennyibe fog kerülni a mellplasztika részletfizetéssel? (a műtéti díj + a járulékos költségek: ha vannak + a részletfizetés ára)

A Kelemed Plasztika tehát nem nyújt ügyfeleinek részletfizetést, mert nem jogosult ilyen pénzügyi szolgáltatásra. Javasoljuk, hogy hasonlítsák össze az érték növelt szolgáltatáscsomagjainkat (úgynevezett all inlcusive mellplasztika) más ajánlatokkal. A műtéti csomagok tervezhetők és kiszámíthatók, mert tartalmaznak minden, a műtéttel kapcsolatos szolgáltatást. Járulékos költségek nincsenek. Természetesen a műtét előtti kivizsgálást nem tartalmazza egyik műtétes csomag sem! A konzultáción segítséget adunk mindenben, legyen szó akár a finanszírozásról, akár a kivizsgálásról.

mellplasztika részletfizetéssel - pénzügyi tanácsadással

A mellplasztika konzultáción ingyenes pénzügyi tanácsadással is segítünk!

Mellplasztika árak

Kérem látogassa meg a “Mellplasztika árak” rovatot, ahol az aktuális mellplasztika árakról és mellplasztika akciókról tájékozódhat.

 

Kérdéseit kérem küldje el a kelemed@kelemed.eu e-mail címre!

Dr. Kelemen Ottó PhD  MBA